O nama

Svako ima svoj San. Mi smo se mislili kako ime svom Snu da damo, a San je uvek samo San. Mi nismo odustali od našeg Sna.

Pre pet godina, skromno i nenametljivo, iz našeg Sna nastao je “Dream rooms”. Da imamo nešto naše i nešto što možemo i sa drugima da podelimo. Od tada delimo. Prijateljstvo, uslužnost, poverenje. Sve. To je zapisano u knjigama utisaka koje su ispunile hiljade posetilaca, prvo slučajnih i radoznalih, a posle onih koji su se iznova vraćali, jer su znali gde i kome dolaze. Bilo je tako u ulici Birčaninovoj br 16. Deset ležajeva za hiljade namernika.

Radili smo danonoćno i “Dream” je postao stvarnost i mesto okupljanja onih kojima je trebao miran i bezbedan kutak i trenutak predaha i odmora u toplini gostoprimstva.

Kao što deca rastu tako smo i mi rasli, i nakon pet godina, pre desetak dana osvanuli smo pod istim imenom – “Dream rooms” – samo sada na Savskom trgu br 9/7 , prekoputa ulaza u Glavnu železničku stanicu. Stari Dream smo poneli u srcu, a i gde bi, a nismo ga samo mi poneli već i oni koji su nam postali i ostali verni.

Kad sada pogledamo sa prozora četvrtog sprata, gde je naš Dream, vidimo Beograd koji se prostire unedogled. Kao i svaki San. Bez obzira što smo „promenili visinu“, ostali smo „na zemlji“. Gosti su nam i dalje najveća radost i obaveza. Tu smo zbog njih. Novac dodje i prodje, mada smo ga mi, kao i znanje koje smo stekli, i još uvek stičemo, uložili da “Dream rooms” više liči na boutique hotel od šest privatnih soba od kojih pet imaju svoje kupatilo u sobi. Led televizori i klima uredjaji, podno grejanje, besplatni internet, usluga pranja veša, čuvanje prtljaga kada se vaše vreme odlaska iz smeštaja ne poklapa sa polaskom autobusa, voza ili aviona, do koga i od koga i mi vozimo, i još stotina detalja su ono što nudimo.

Po ugledu na ozbiljne i ugledne objekte iste namene širom sveta, prostor smo uredili u minimalističkom stilu, od soba, zajedničkog boravka za goste, do kuhinje, iz koje jednako mirišu besplatna kafa i čaj od jasmina, a ponekad i palačinke, naš hostel je uprkos tome, ili baš zbog toga, velika kuća za sve koji bi, i koji će, ovde da nadju ponešto za sebe. Ko traži društvo naći će ga, ko traži mir imaće ga.

Nalazimo se u centru Savamale, na mestu gde Beograd pulsira životom, na mestu odakle je sve blizu i pristupačno, što zbog čvora gradskog saobraćaja koji odavde vozi do svih krajeva grada, što zbog blizine centra grada, javnih parkinga, brojnih restorana, klubova, Kliničkog centra, javnih i institucija kulture i znamenitosti Beograda, do kojih možete i pešice.

Svako ima svoj put, kao što i mi imamo naš San, koji i živimo. Vi ste pozvani, i dobrodošli u njega.

Ostalo, jer uvek ima još, možete da saznate sa našeg „infopulta“ i od osoblja koje uvek zna da vam kaže šta u gradu neizostavno da posetite, koje su vam najbolje besplatne ture obilaska grada, i kojim najkraćim putem da stignete, i opet nam se vratite.

Ima jos nešto, što neizostavno treba da vidite, mi svetlost držimo u teglama. Zvuči nemoguće, ali to smo Mi, jer naš San je Vaš “Dream”.

Za više, i potpunije informacije stojimo na raspolaganju, i mi i naš sajt.